Очільниця МЗС Канади наступного тижня прибуде до України

Дата: 15.01.2022
Автор:

Глава МЗС Канади Мелані Жолі прибуде до України наступного тижня, щоб підтвердити підтримку українського суверенітету та посилити зусилля щодо стримування “агресивних дій” Росії.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Reuters.

“Нагромадження російських військ і техніки в Україні та навколо неї ставить під загрозу безпеку в усьому регіоні. Ці агресивні дії необхідно стримувати”, – йдеться в заяві Жолі.

“Канада працюватиме зі своїми міжнародними партнерами для підтримки міжнародного порядку, заснованого на правилах” – додала вона.

Жолі зустрінеться з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем і поїде на захід країни, щоб поспілкуватися з канадською військовою навчальною місією з 200 осіб, яка працює там з 2015 року.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у вівторок розмовляв з президентом України Володимиром Зеленським і “наголосив, що будь-яке військове вторгнення в Україну матиме серйозні наслідки, включаючи скоординовані санкції”, повідомили в офісі Трюдо.

Канада запровадила обмежувальні заходи щодо понад 440 фізичних та юридичних осіб через анексію Криму.

Жолі, яка у неділю розпочинає тижневу подорож Європою, відвідає Брюссель, щоб побачитися з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем.

Вона також поїде до Парижа для переговорів з міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном.

Нагадаємо, глава МЗС Канади Мелані Жолі не стала виключати можливої відправки зброї Україні на тлі напруженості біля кордону з РФ.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру