Український супутник “Січ-2-30″ вийшов на зв’язок

Дата: 14.01.2022
Автор:

З українським супутником дистанційного зондування Землі «Січ‑2‑30» фахівці встановили стійкий зв’язок, повідомили на фейсбук-сторінці Державного космічного агентства України.

Зазначається, що 13 січня 2022 року, о 17:26 за київським часом, ракета-носій Falcon 9 стартувала з українським супутником дистанційного зондування Землі «Січ‑2‑30» на борту. Успішний пуск відбувся зі стартового комплексу SLC-40 на мисі Канаверал у США.

Космічний апарат відокремився від розгінного блоку через 1 годину 23 хвилини 06 секунд після старту РН.

Засобами Національного центру управління та випробувань космічних засобів, розташованого поблизу міста Дунаївці на Хмельниччині, після двох сеансів зв’язку, під час третього витка установлено стійкий зв’язок з космічним апаратом. Усі бортові системи супутника працюють у штатному режимі, сонячні батареї розкриті.

Відомо, що Супутник «Січ-2-30» спроєктований, зібраний і протестований у Дніпрі на ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» у кооперації з українськими підприємствами ХАРТРОН-АРКОС ЛТД (м. Харків), ТОВ «НВП «ХАРТРОН-ЮКОМ» (м. Запоріжжя), ДП «ЗАО НДІРВ» (м. Харків), КБ «Арсенал» (м. Київ), ДНДП «КОНЕКС» (м. Львів), ЛЦ ІКД (м. Львів) та ДП ВО «Київприлад» (м. Київ).

Запуск українського супутника «Січ-2-30» – частина космічної програми, це її перший крок. До 2025 року Україна планує розгорнути на орбіті угруповання українських супутників – ще 6 апаратів високої просторової розрізненості (1 метр) та одного – надвисокої (0,5 метри). Загалом супутників буде 8.

«Січ-2-30» – супутник, орієнтований на виконання цивільних завдань та завдань цифровізації економіки, контроль надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. На другому етапі Україна розширюватиме сферу застосування космічних апаратів і на сферу безпеки та оборони, зокрема – на допомогу Збройним силам України.

Нагадаємо, на Львівщині модернізували радіотелескоп РТ-32. Також запустили супутникову систему раннього виявлення пожеж.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру