Канада готова до жорстких санкцій проти Росії за агресію у відношенні до України

Дата: 13.01.2022
Автор:

 

 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із міністеркою закордонних справ Канади Мелані Жолі - обговорили кроки задля стримування Росії від нової хвилі агресії в Європі, зокрема втілення болючого для Москви комплексного пакету стримування, передає УНН із посиланням на МЗС.

Деталі

За даними МЗС, глава канадської дипломатії наголосила на неприйнятності вимог Росії щодо надання їй “гарантій невступу” України до НАТО. Мелані Жолі підтвердила непохитну підтримку нашої держави на тлі російських погроз та нарощування російської військової присутності вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України.

Цитата

“Дмитро Кулеба та Мелані Жолі обговорили кроки задля стримування Росії від нової хвилі агресії в Європі, зокрема втілення болючого для Москви комплексного пакету стримування, який включає політичні, економічні та безпекові заходи. Міністр подякував колезі за зусилля Канади з консолідації міжнародної відповіді на агресивні дії Росії”, – йдеться у повідомленні.

Додамо

Окремою темою розмови став подальший розвиток співпраці України та Канади в сферах безпеки та оборони. Міністри також домовилися активізувати взаємодію задля притягнення Ірану до відповідальності за збиття літака PS752 та встановлення справедливості в цій трагедії.

Також міністр закордонних справ Мелані Жолі не виключила можливості відправлення Канадою зброї в Україну, оскільки Росія продовжує стягувати війська вздовж кордону. Про це глава МЗС заявила в інтерв’ю CTV News.

 ”Найважливіше зараз – співпрацювати з українцями щодо протистояння загрозам їх безпеці. Саме це ми й робитимемо. Моя колега Аніта Ананд, міністр оборони, активно займається цим разом із союзниками. Безпека України – це безпека Європи, отже, це безпека миру та Канади”, – наголосила Жолі.
За словами глави МЗС, вона багато спілкувалася з українськими партнерами, і заклики Канади до деескалації залишаються твердими.
“Ми разом із усіма союзниками з НАТО закликаємо Росію припинити нарощування своєї військової присутності поряд з Україною… Для альянсу важливо продемонструвати силу, єдність та рішучість”, – наголосила міністр.
Нагадаємо, напередодні Нового року США та Канада провели переговори щодо України. Сторони особливу увагу приділили питанню розробки заходів у відповідь щодо Росії у разі подальшої агресії проти України. До цього Канада запевняла Україну у своїй підтримці.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру