Жозеп Боррель заявляє: Україна і ЄС єдині в тому, що Росія не має права ділити Європу…

Дата: 05.01.2022
Автор:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель здійснили поїздку на Донбас, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Дмитро Кулеба та Жозеп Боррель відвідали контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду у Станиці Луганській та оглянули Центр надання адміністративних послуг Станично-Луганської районної державної адміністрації.

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки ознайомився із безпековою та гуманітарною ситуацією в регіоні, зокрема отримав детальний брифінг від заступника командувача Операції об’єднаних сил щодо системних порушень Мінських домовленостей з боку РФ.

«Пан Боррель зміг на власні очі побачити і відчути руйнівні наслідки конфлікту, а також зусилля України для припинення цієї війни і для полегшення життя громадян по обидва боки лінії розмежування», — наголосив міністр.

Міністр висловив вдячність главі дипломатії ЄС за непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, а також втілення комплексного пакету стримування РФ від подальшої агресії.

«Зараз перед Україною і Європейським Союзом стоїть одна задача: дипломатичними засобами сприяти деескалації ситуації і тому факту, щоб Москва знизила напругу та відмовилася від своїх агресивних намірів», — заявив він.

Глава української дипломатії наголосив, що одним із ключових елементів пакету стримування є підготовка нових болючих санкцій щодо Росії.

«Україна і Європейський Союз єдині в тому, що Росія не має права ділити Європу на зони впливу і визначати, куди, як, коли може розширюватися Європейський Союз і який характер відносин буде між Україною та Європейським Союзом. Це відносини виключно Києва та Брюсселя і Москва не має в цьому жодного права голосу»,— підкреслив міністр.

Глава МЗС України висловив вдячність Європейському Союзу і Жозепу Боррелю особисто за підтримку України у цій безпековій ситуації та підтримку амбітної програми реформ, яку втілює наша держава.

Дмитро Кулеба звернув увагу на практичну допомогу у зміцненні безпеки України, яку надає ЄС. Він нагадав, що нещодавно Євросоюз долучив Україну до Європейського фонду миру, у рамках якого 31 млн євро підуть на зміцнення спроможностей Збройних Сил України

«Ця підтримка спрямована на зміцнення здатності України захищати себе, оскільки Україна віддана дипломатії і виконанню Мінських домовленостей та політико-дипломатичному врегулюванню конфлікту»,— підкреслив він.

Міністр окремо подякував Європейському Союзу та його державам-членам за гуманітарну допомогу та підтримку, яка надається регіонам, постраждалим внаслідок агресії Російської Федерації, відзначивши спільні зусилля з відновлення та розбудови інфраструктури регіону та боротьби з пандемією COVID-19.

«ЄС стоїть пліч-о-пліч з Україною у протидії агресивній політиці Росії», — підсумував міністр Дмитро Кулеба.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру