Бойові кораблі ВМС України і Франції провели спільне тренування у Чорному морі

Дата: 31.12.2021
Автор:

Фрегат Франції «Auvergne» та гелікоптер NH-90. Грудень 2021. Фото: ВМС ЗС України

Кораблі Військово-морських сил України та Франції провели спільне тренування в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє Мілітарний портал з посиланням на ВМС ЗС України.

У Чорному морі середній десантний корабель «Юрій Олефіренко» флоту України разом із фрегатом Франції «Auvergne» провели тренування типу PASSEX. Метою заходу було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів двох країн. Окрім надводних бойових одиниць, від французької сторони до навчань залучався корабельний транспортно-бойовий гелікоптер NH-90.

Під час відпрацювання елементів тактичного маневрування особовим складом кораблів було проведено низку спільних тренувань. Зокрема, ведення нічного сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв’язку тощо. Основну увагу приділили підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів.

Крім того, на борту «Юрія Олефіренка» було відпрацьовано тренування з надання допомоги аварійному кораблю із висадкою аварійно-рятувальної групи французького фрегата.

Середній десантний корабель ВМС України "Юрій Олефіренко"

Варто відзначити, що комунікація між екіпажами кораблів здійснювалась виключно англійською мовою відповідно до міжнародної системи сигналів MTP.

Нагадаємо, 24 грудня до одеського порту зайшов новий військовий корабель «Auvergne» Військово-морських сил Франції класу «Aquitaine». Даний тип кораблів призначений для протичовнової оборони, знищення надводних кораблів та нанесення ударів по наземних об’єктах противника.

Фрегат Франції «Auvergne» під час спільних навчань з ВМС України. Грудень 2021. Фото: ВМС ЗС України

Варто зазначити, що зупинка в Одесі є першим заходом новітнього фрегата типу FREMM «Auvergne» у морські води України з моменту його прийняття до складу ВМС Франції у 2018 році.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру