Ударна авіаносна група кораблів США залишилася у Середземному морі “для безпеки у Європі” – з урахуванням російських військ на кордонах України

Дата: 29.12.2021
Автор:

США залишать у Середземному морі групу військових кораблів, включаючи авіаносець USS Harry S. Truman, через нарощування військ Росії на кордонах України. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерело у Пентагоні.

За даними джерела видання, авіаносець і п’ять кораблів супроводу повинні були йти на Близький Схід. Проте міністр оборони США Ллойд Остін наказав групі залишитись у Середземному морі на тлі російської ескалації біля кордонів України.

За словами джерела, розміщення групи кораблів з авіаносцем USS Harry S. Truman демонструє необхідність військової присутності у Європі. “Це необхідно, щоб заспокоїти союзників та партнерів США у регіоні”, – додав співрозмовник журналістів.

За даними неурядового Військово-морського інституту США, станом на 27 грудня USS Harry S. Truman знаходився в Іонічному морі між берегами Італії та Греції.

Ударна група Harry S. Truman включає п’ять американських кораблів: крейсер USS San Jacinto і есмінці USS Cole, USS Bainbridge, USS Gravely і USS Jason Dunham, а ще – фрегат Королівських  ВМС Норвегії HNoMS Fridtjof Nansen.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру