ВПС України підняли у повітря бойові літаки на Сході, Півночі і Півдні держави одночасно

Дата: 26.12.2021
Автор:

Бойова авіація України демонструє, що готова відбивати атаку агресора одночасно зі сторони окупованого Криму, Білорусі та східного кордону з РФ.

Наприкінці 2021 року Повітряні Сили України демонструють посилену активність, яка пов’язана із агресивною поведінкою Кремля проти нашої держави.

Як свідчать повідомлення прес-офіцерів (дані протягом 22-24 грудня цього року), одночасно в небі України свої планові льотні зміни на цьому тижні проводили одразу три бригади тактичної авіації.

Мова про 831 бригаду в Миргороді, яка озброєна винищувачами Су-27 та прикриває східні рубежі України; про 114 бригаду в Івано-Франківську, що озброєна винищувачами МіГ-29 та прикриває небо зокрема в напрямку Білорусі; ну і також – про 299 бригаду в “Кульбакиному” на штурмовиках Су-25, що прикриває рубежі України на Чорноморському напрямку.

Навіть якщо зробити поправку на те, що зазвичай прес-офіцери ЗСУ дають повідомлення про ті чи інші заходи бойової підготовки з певним лагом, на 2-3 дні, все рівно виходить, що протягом цього тижня одразу три бригади Повітряних Сил провели планові льотні зміни.

 Якщо опиратись на дані з відкритих джерел, то виходить, що кількість епізодів із таким рівнем активності нашої бойової авіації протягом 2021 року можна порахувати буквально на пальцях однієї руки.

Наприклад, як розповідав Defense Express, у квітні 2021 року Повітряні Сили України провели двосторонні командно-штабні навчання по темі відбиття масованого повітряного удару противника по стратегічних об’єктах нашої держави.

У травні та вересні 2021 року були повідомлення про одночасні або спільні польоти літаків Су-27 із складу 39-ої та 831-ої бригад тактичної авіації. І в тому ж вересні 2021 року на аеродромі “Кульбакино” відбувався льотно-методичний збір, учасниками якого були молоді пілоти 40-ої, 831-ої та 39-ої бригади тактичної авіації Повітряних Сил України.

Також слід відзначити, що повідомлення про активізацію польотів тактичної авіації Повітряних Сил як мінімум співпадають у часі з повідомленнями про проведені заходи підготовки офіцерів наземних служб Повітряних Сил “у кризових ситуаціях”, тобто – у випадку повітряного удару противника зокрема.

Як пише АрміяInform, 21 грудня у Вінниці відбулись дводенні збори з оперативними черговими Повітряних Сил.

Метою цих зборів була зокрема перевірка умінь оперативних чергових Повітряних Сил, зокрема “враховуючи досвід застосування сил та засобів протиповітряної оборони в операції Об’єднаних сил”.

За два дні потому на шпальтах того ж АрміяInform з’явилось повідомлення, що учасниками зборів у Вінниці були також офіцери-розвідники Повітряних Сил. “Під час заходу було ретельно розглянуто ймовірні кризові ситуації, здійснено обмін досвідом щодо взаємодії з “Украерорухом” та органами управління інших складових сил оборони”, – так автори публікації описали формат заходу.

Тактична авіація провела польоти одночасно на Сході, Півдні та Півночі нашої країни, оперативні чергові – відпрацювали дії за різного роду кризових обставин.

І так можемо зробити висновок, що Повітряні Сили України готові до “кругової оборони” проти РФ.

Defense Express

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру