Україна отримала ще 5 новітніх французьких гелікоптерів: 2 – для поліції, 3 – для прикордонників

Дата: 26.12.2021
Автор:

Наразі за українсько-французьким контрактом прикордонне відомство України має вже 7 вертольотів Н125 французької компанії Airbus Helicopter.

Перші чотири гвинтокрили прибули в Україну у січні 2020 року та в листопаді 2021 року.

22 грудня три нові вертольоти прибули до Львова, 23 грудня вони перелетіли до столиці. Це нові гвинтокрили AIRBUS H125, постачання яких відбувається в рамках угоди між урядом України та урядом Французької Республіки.

Загалом, у рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, Державна прикордонна служба України отримають 24 нові вертольоти Н125 французької компанії Airbus Helicopter.

Гелікоптери, підготовлені для українських прикордонників, мають сучасне потужне обладнання для виявлення та припинення правопорушень на державному кордоні. Серед іншого, гвинтокрили оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дозволяє вести моніторинг, у тому числі в інфрачервоному режимі. Водночас тепловізійна камера дозволяє виявити транспортний засіб на відстані до 20 кілометрів. Обладнання дає можливість не лише вести запис відео у високій якості, а й за допомогою супутникового обладнання в режимі реального часу передавати його. Також гвинтокрили облаштовані системою оповіщення з гучномовцями та спеціалізованими авіаційними прожекторами, які можуть використовуватися синхронно з системою оптико-електронного спостереження.

Днем раніше до Києва прибули ще два гелікоптери Н-145(D3) компанії Airbus Helicopters, якими укомплектують авіаційні підрозділи Національної поліції України.

В арсеналі Нацполіції вже є гелікоптери типу Н-145. Нині ж до столиці прибули ще новіші машини – Н-145(D3). Вони мають вже п’ять лопатей, покращену електроніку, витримують більші навантаження та мають покращену стабілізацію повітряного судна.

Нагадаємо, постачання гелікоптерів Airbus здійснюється відповідно до угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки для створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні. 29 серпня 2018 року між Міністерством внутрішніх справ України та компанією Airbus Helicopters було укладено відповідний контракт. 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру