Артем Чех став переможцем конкурсу Книга року ВВС-2021

Дата: 21.12.2021
Автор:

Україна назвала переможців конкурсу Книга року ВВС-2021.

Торік через пандемію церемонія проходила онлайн, а цього року письменники, видавці та читачі нарешті зустрітись та поспілкувалися по-справжньому у Мистецькому Арсеналі. Головна редакторка ВВС News Україна Марта Шокало та журналіст Альбій Шудря були ведучими церемонії, пише BBC Україна.

Охочих подивитись на те, хто стане переможцем Книги року-2021, було багато. Книга року ВВС-2022 знову розпочнеться на Книжковому Арсеналі.

Члени журі конкурсу Книга року ВВС – Віра Агеєва, Вадим Карп’як та Віталій Чепинога.

“Читачем року-2021″ стала Людмила Даниленко з міста Запоріжжя – за рецензію на збірку оповідань Сергія Осоки “Три лини для Марії”. Їй подарували електронну книжку Kindle. Вона сказала, що це перша в її житті рецензія.

Найкраща Дитяча книга року ВВС стала книжка ”Союз Радянських Речей” авторства Петра Яценка, що є захопливою історичною мандрівкою через речі, яких можна тепер знайти хіба на горищі.

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс оголосив переможця Книги року ВВС вже втретє. Свою промову виголосив українською.

Нагороду отримав письменник родом з Черкас Артем Чех з книгою “Хто ти такий?”. Це твір про становлення і пошук себе, про покоління, яке виросло на тлі похмурих  1990-х років.

Правда тут

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру