Вперше в історії українка стала абсолютною чемпіонкою світу з важкої атлетики

Дата: 16.12.2021
Автор:

Аліна Марущак здобула три “золота” на чемпіонаті світу з важкої атлетики, ставши першою українкою в історії з таким досягненням.

Джерело: Суспільне

Деталі: Марущак стала абсолютною чемпіонкою у ваговій категорії до 81 кг, здобувши три золоті медалі. Великі медалі дають за суму ривка й поштовху. Окремо за ривок і поштовх дають малі медалі.

У першому виді змагань українка здобула “малу” золоту медаль – за ривок під час підняття ваги.  Вона подужала вагу в 113 кг, перевищивши на 5 кг вагу найближчої суперниці – кореянки Кім Ї-соль.

У другому виді змагань – поштовху – українка знову здобула “малу” золоту медаль, піднявши 135 кг, знову обігнавши суперниць на один кілограм.

За сумою піднятої ваги – 248 кг – Марущак здобула “велике золото” на чемпіонаті, ставши абсолютною чемпіонкою світу з трьома “золотими медалями”.

До цього лише один українець здобував усі три титули на чемпіонаті з важкої атлетики – Тимур Таймазов 1994 року. Його вагова категорія була “до 104 кг”.

Марущак стала першою українкою в історії, яка здобула титул абсолютної чемпіонки з важкої атлетики. Для неї це дебют на світовому чемпіонаті.

Що було раніше:  Цього року Марущак стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру