Країни G7 підтвердили відданість суверенітету України і попередили Росію…

Дата: 14.12.2021
Автор:

Країни “Групи семи” попередили Росію у неділю про серйозні наслідки, якщо президент Владімір Путін нападе на Україну.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться у проєкті заяви, текст якої наводить Reuters.

На зустрічі в Ліверпулі делегати G7 заявили, що вони єдині у своєму засудженні нарощування військової присутності Росії біля кордонів України і закликали Москву до деескалації.

“Росія не повинна сумніватися в тому, що подальша військова агресія проти України матиме величезні наслідки та серйозну ціну”, – йдеться у проєкті заяви.

 ”Ми підтверджуємо нашу непохитну відданість суверенітету та територіальній цілісності України, а також право будь-якої суверенної держави визначати своє майбутнє”, – наголошується у заяві.

У G7 входять Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Канада та США, а також представник Європейського Союзу.

“Ми закликаємо Росію до деескалації, використовувати дипломатичні канали та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань щодо прозорості військової діяльності. Ми підтверджуємо нашу підтримку зусиль Франції та Німеччини у нормандському форматі для досягнення повного виконання Мінських угод з метою врегулювання конфлікту на сході України”, – йдеться у проєкті.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що сказав президенту Росії Владіміру Путіну, що Кремль заплатить “жахливу ціну” і зіткнеться з руйнівними економічними наслідками, якщо вторгнеться в Україну.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру