«Сі Бриз-2021»: бойові водолази і сцецназ відпрацювали захоплення ворожих кораблів

Дата: 09.07.2021
Автор:
Морська компонента українсько-американських навчань серії «Сі Бриз-2021» включає відпрацювання захоплення кораблів.
Бойові плавці підрозділу спеціального призначення ВМС у складі водолазної та абордажної групи, яка після подачі сигналу водолазів під димовим прикриттям, приступила до штурму судна порушника, яким в даному випадку було судно розмагнічування «Балта».
По закінченню абордажних дій та догляду судна, почалася наступна фаза показових навчань на корветі ВМС Румунії «Horia Macellariu». За задумом тут відбулася пожежа, наслідки якої долали румунські моряки. Заступник командира інженерної бойової частини корвету ВМС Румунії “Horia Macellariu”: “Відбуваються тренування з боротьби за живучість, їх проводять задля того, що б у реальній ситуації не було паніки і кожен знав, що робити. Тому такі тренування є дуже важливими.”
Наступним етапом стала демонстрація наявного спеціального спорядження пожежної команди та озброєння і екіпірування доглядової групи зі складу двох катерів типу «Айленд» берегової охорони Грузії. Слідом за грузинською береговою охороною, британські військові моряки продемонстрували спорядження аварійної партії та основні зразки індивідуального озброєння доглядової команди на патрульному кораблі Королівського флоту Великої Британії «Trent».
Далі на борту ракетного есмінця «USS ROSS» військово-морського флоту США представників ЗМІ ознайомили з основним озброєнням ракетного есмінця. Гостям було продемонстровано роботу доглядової команди, а також аварійної партії, яка показувала послідовність дій при евакуації із задимленого приміщення.
Морська компонента стала фінальною частиною підготовчих заходів, подальша активна фаза навчань об’єднає в собі всі стихії: і море, і сушу, і повітря, та покаже хто на що здатен.
Представник 6 флоту ВМС США Кріс Роулі: “Найголовніше, що ми маємо під час проведення українсько-американського навчання «Сі Бриз» – це змога відпрацьовувати різні вправи і маневри з різними класами кораблів за їх можливостями, спроможностями і навіть за розмірам. І саме під час відпрацювання цих елементів ми отримуємо те, що допомагає нам обмінюватись досвідом. Зважаючи та не, що навчання цієї серії мають щорічний характер, з кожним роком ви стаєте все кращими. Це і є наше завдання – ставати кращими і відпрацьовувати завдання на вищому рівні.”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру