На Луганщині затримано агента ФСБ, який готував теракт

Дата: 07.06.2021
Автор:

На Луганщині правоохоронці затримали завербованого ФСБ РФ громадянина України, який планував вчинити теракт і підірвати автомобіль керівника наукового інституту Харкова.

Джерело: пресслужба Офісу генпрокурора

Затриманий проходив військову службу у лавах так званої “народної міліції ЛНР”, а з 2020 року його завербували співробітники ФСБ РФ для “розвідувально-підривної діяльності” в Україні. Через пособників він намагався отримати таємну інформацію наукового інституту Харкова щодо новітньої військової техніки та програм розробок використання безпілотних літальних апаратів, однак одного з його спільників у лютому 2021 року було затримано. Продовжуючи свою протиправну діяльність, чоловік прибув з території РФ до міста Сєвєродонецька, де планував здійснити терористичний акт шляхом закладення саморобного вибухового пристрою, заздалегідь підготовленого кураторами ФСБ РФ, до автомобіля керівника інституту.

Правоохоронці повідомляють, що у ході спецоперації попередили вчинення теракту та затримали агента ФСБ Російської Федерації. Чоловіка затримали після закладення та спроби приведення в дію вибухівки.

Наразі йому повідомили про підозру у вчиненні закінченого замаху на вчинення терористичного акту (ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 258 ККУ). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру