Черкащанка вийшла на подіум у 100-річній вишиванці, подарованій прабабусею

Дата: 20.05.2021
Автор:

20 травня телеканал “Україна 24″ влаштував традиційне свято “Вишиванка DAY”, в якому взяли участь зірки шоу-бізнесу та відомі українці. Червоною доріжкою модного показу пройшлася і уродженка Черкас Юлія Галушка, ведуча програми “Сьогодні. Ранок. Вихідний”.

Про свою особливу вишиванку вона ексклюзивно розповіла редакції Сьогодні.Life. Для модного показу ведуча вибрала вбрання з неймовірною історією. На подіум Юлія вийшла у 100-річній вишиванці, яку шила і вишивала ще її прабабуся. Основна частина вишитої сукні зроблена з грубого домотканого полотна. У народі жінки використовували особливу техніку: коноплі вимочували, з них робили пряжу і ткали, далі – вибілювали в крижаній воді і вибивали вальком, потім викачували рубелем. Зазвичай, зверху на сорочку одягали спідницю і керсетку, щоб було видно тільки вишиті рукави, які зроблені з тонкого матеріалу.

“Збереглася вишивка дивом – бабуся вирішила нічого з неї не перешивати, і сховала до скрині. Раз на рік, влітку, моїм обов’язком було просушити речі зі скрині і скласти назад і кожен раз я не могла відвести погляду від сорочки. Таким чином, вона провела на дні скрині мінімум 80 років. Поки я не випросила її у бабусі разом з іншими сімейними реліквіями”, – розповіла Юлія.

Цього року свято “Вишиванка DAY” відбулося на найкращому оглядовому майданчику столиці – новій локації КВЦ “Парковий” під відкритим небом Viewpoint by Parkovy, але в закритому форматі. Глядачі ж могли подивитися пряму трансляцію в ефірі і в записі на ютуб-каналі “Україна 24″.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру