7 років від створення батальйону “Черкаси”: побратимів привітали “Чорні Запорожці” (72-а ОМБр)

Дата: 13.05.2021
Автор:
У ці дні виповнилося 7 років від часу створення батальйону “Черкаси” – спочатку підрозділу територіальної оборони, пізніше трансформованого  у 14-й окремий мотопіхотний батальйон ЗСУ. Створений 6 травня 2014 року, батальйон припинив своє самостійне існування 12 травня 2017 року – його прапор було передано до Черкаського облвійськкомату…
Про ці дати чомусь не згадали в самих Черкасах, зате згадали бойові побратими із 72-ї окремої моторизованої бригади “Чорних Запорожців”, які розмістили вітання на офіційній сторінці свого підрозділу у  Facebook:
“Вітаємо особовий склад та всіх, хто причетний до формування та становлення 14 окремого мотопіхотного батальйону!
Щира вдячність за службу та вірні обов’язку, за ризики та перемоги, за боротьбу та силу! Низький уклін за жертовність, і вічна пам’ять тим, кого немає…
Будьте вірними собі, державі та його народу!” – пишуть військові, зазначаючи, що батальйон у Черкасах був створений у стислі терміни, у вкрай важкий час для нашої держави.
“Військовослужбовці батальйону «Черкаси» виконували бойові завдання у Волновасі, Новотроїцькому, Ольгінці, Богданівці, Старогнатівці та Гранітному пліч-о-пліч з воїнами 72 бригади імені Чорних Запорожців. На жаль, за час воєнних дій 4 бійці батальйону «Черкаси» віддали свої життя за територіальну цілісність України та більше 50-ти отримали поранення. Сьогодні військовослужбовці 14 окремого мотопіхотного батальйону продовжують виконувати завдання у інших військових частинах Збройних Сил України”, – підкреслюється у повідомленні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру