У КБ “Південне” продемонстрували надпотужну українську авіаракету для знищення наземних і надводних об’єктів ворога

Дата: 10.01.2021
Автор:

Конструкторське бюро «Південне» у деталях продемонструвало надзвукову ракету «повітря-поверхня» «Блискавка», аванпроект якої був захищений у жовтні 2020 року.

Про це повідомляє військовий портал defence-ua.com.

Зазначається, що ця ракета має дальність польоту у 110 км та призначена для знищення наземних або надводних цілей. Її планують використати для озброєння фронтових бомбардувальників Су-24М. А за умови встановлення додаткового підвісного контейнера і на інших типах літаків, в першу чергу – Су-27.

Рендер «Блискавки» показали у відеозвіті роботи КБ з підсумками 2020 року. На ньому добре видно модульну конструкцію самої ракети, яка складається з декількох відсіків. Двигуна, бортової апаратури, бойової частини та системи наведення.

Використаний двигун дозволяє розігнати ракету до надзвукової швидкості. За різними оцінками вона може становити від 2000 до 2500 км/год. Одразу за двигуном знаходиться відсік бортової апаратури, де розміщуються системи керування та навігації – інерційної та супутникової. Таке поєднання дозволяє використовувати GPS виключно, як додаткову систему, інформація з якої лише підстраховує інерційну.

Нагадаємо, в Україні розробляють новітню радіостанцію спецпризначення.

defence-ua.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру