“Антонов” отримає трьохмільярдний кредит на виготовлення новітніх військово-транспортних літаків для ЗСУ

Дата: 09.01.2021
Автор:

«Укрексімбанк» надасть Державному підприємству «Антонов», яке входить до складу концерну «Укроборонпром», кредит у майже 3 млрд грн на фінансування проєкту будівництва трьох транспортних літаків Ан-178 для Міністерства оборони України.

Як повідомив медіацентр «Укроборонпрому», відповідна угода була підписана між керівництвом банку та державним підприємством.

Контракт на замовлення трьох Ан-178 було укладено 29 грудня. Сума угоди майже на 3 млрд гривень, термін виконання робіт – чотири роки.

– Це важлива подія, яка реально стала можливою завдячуючи особисто Президенту та злагодженій роботі Уряду, профільних Комітетів Верховної Ради, а також Національного банку, – заявив гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв. – Окремо хочу подякувати голові парламентського комітету Олександрові Завітневичу, який доклав дуже багато зусиль для виконання доручення Президента та запуску цього важливого проєкту і голові правління Укрексімбанку Євгенові Мецгеру.

Нагадуємо, контракт на три літаки під держгарантії – це перше держзамовлення на будівництво вітчизняних повітряних транспортників для ЗСУ. На початку грудня 2020 року Кабінет Міністрів України дозволив Міноборони авансувати цю угоду. Раніше договір на постачання Ан-178 був підписаний із закордонним замовником.

Літак Ан-178 призначений для доставки особового складу і легкої техніки, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів. В умовах надзвичайних ситуацій він може використовуватися для евакуації населення з зони стихійного лиха, транспортування поранених, десантування рятувальних команд тощо.

Повітряне судно може сідати та злітати з будь-яких аеродромів і має вантажопідйомність до 18 тонн. Максимальна крейсерська швидкість машини становить 825 км/год, максимальна висота польоту – понад 12 км, а його максимальна дальність – близько 5 тис. км. Літак оснащений двома вітчизняними турбореактивними двигунами Д-436-148ФМ, створеними ВАТ «Мотор Січ» та ДП «Івченко Прогрес», яке входить до складу «Укроборонпрому».

Поставка першого серійного літака очікується після завершення сертифікаційних випробувань та отримання Сертифікату типу на літак Ан-178-100Р, та планується на 2023 р.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру