На Луганщині тренуються розвідники ДШВ ЗСУ, на Херсонщині – ракетні установки “Смерч”…

Дата: 24.12.2020
Автор:
На Луганщині військовослужбовці розвідувального підрозділу однієї з окремих десантно-штурмових бригад, що наразі виконує бойові завдання у районі проведення операції Об’єднаних сил, удосконалюють практичні навички володіння стрілецькою зброєю, повідомляє АрміяInform.

За словами керівника стрільб, підтримання навченості особового складу, що виконує бойові завдання, є  важливою складовою підготовки десанту.

Під час тренувань розвідники використовували всю наявну стрілецьку зброю – від пістолетів, автоматів і кулеметів до снайперських гвинтівок. Воїни виконували вправи стрільб по різних цілях, тренувалися у виконанні швидкісної тактичної стрільби, а також вправлялися у стрільбі з різних положень та у русі.

Крім того, відпрацьовано різноманітні сценарії можливого вогневого контакту з противником та дії у складі групи в екстремальній ситуації.

Тим часом, на одному з полігонів бойової підготовки Херсонської області проводяться заняття з готовності ракетних підрозділів до виконання завдань за призначенням із залученням ракетної батареї реактивної системи залпового вогню «Смерч». Про це інформує служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

До практичної фази залучалися військовослужбовці підрозділів, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та несуть бойову службу на південному напрямку. Зокрема, воїни-ракетники відпрацьовували елементи підготовки до нанесення ракетних ударів по визначених цілях умовного противника.

За словами командувача об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, захисники півдня країни здійснили висування колоною в район тимчасових стартових позицій, здійснили розгортання, а також виконали заходи підготовки до пусків з елементами безпосередньої охорони та оборони стартових позицій.

– В умовах, максимально наближених до бойових, батарея швидко та злагоджено здійснила марш та зайняла стартові позиції. Після цього вона розгорнулася і відпрацювала точне наведення по визначених цілях, – зазначив командувач.

За його словами, наразі заняття з готовності ракетних підрозділів проводяться щотижня – як вдень, так і вночі. Особовий склад діє згуртовано, демонструючи професійну майстерність і добрий результат.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру