Новий, 2021 рік у Києві: як столиця зустріне свято?

Дата: 08.12.2020
Автор:

Незважаючи на карантин та обмеження, столиця цього року отримає святкову атмосферу та новорічну ялинку. Про те, як у Києві планують святкувати Новий рік 2021 розповіли організатори з FolkUkraine.

Пандемія вплинула на майже всі сфери життя громадян. Медична маска є обов’язковою, у кожному закладі перевіряють температуру, масові події та прогулянки на вихідних стали чимось небезпечним та винятковим. Проте, пандемія не забере в українців Новий Рік 2021.

 Соціальна дистанція, маски та фудкорти
Новорічну ялинку з усіма локаціями почали збирати 25 листопада, а урочисте відкриття планується на День Святого Миколая, 19 грудня. Карантинні обмеження постійно змінюються, і остаточне розуміння нормативів і функціонування буде приблизно у середині грудня.

Безумовно, на території проведення заходів буде контроль за дотриманням усіх норм: маски, соціальна дистанція і велика кількість санітайзерів.

 Організатори планують встановити фудкорти в ярмаркових будиночках, звісно, з дотриманням всіх карантинних норм. Однак, остаточного рішення ще немає. Також, розглядається формат take away, що б хоч якось порадувати киян і гостей столиці. 
 Селфі біля ялинки та казкові фотозони
 Головна ялинка країни вже традиційно буде встановлена ​​на Софіївській площі.

Відмінне з попереднім роком — зміна архітектури розміщення усіх новорічних об’єктів. Раніше ялинка розташовувалася біля Софії Київської, а цього року її встановлять по центру площі і вибудують всі об’єкти навколо. 

На 31-метровій красуні планується близько 1500 іграшок, з них — 800 — казкові герої  і більш ніж 10 км гірлянд. Прикраси на ялинці будуть мати вигляд і форму жителів “Казкового лісу”: білка, сова, грибочки, шишки, жолуді. Підсвічена вона буде зеленим кольором, а вниз будуть звисати гірлянди холодного білого кольору. Ці гірлянди створять величезний купол над усією Софіївською площею.

Біля ялинки будуть розташовані герої — жителі казкового лісу (ляльки 2 метри на зріст) і спеціальні фотозони з ними. Кожен герой відповідатиме за свій Дух свята. Один — за затишок і багатство новорічного столу, інший — за емоції і селфі. За що відповідатимуть інші два — визначать за допомогою голосування у соціальних мережах.

Перед входом до ярмарку розташуються три величезні арки, які теж тематично оздоблять та підсвітять яскравими вогниками.

 А що на Контрактовій площі
 Крім Софіївської площі, новорічні святкування відбудуться і на Контрактовій. Там також буде ярмарок, ялинка і фотозони. Тематика декору — Петриківка. На гостей чекають великий каток і зона дитячих розваг. Також плануються нові локації, і якщо їх затвердять, це буде приємним сюрпризом для киян.
У скільки обійдеться новорічне свято
На сьогодні бюджет ялинки складає близько 3.7 мільйонів гривень. Це все спонсорські кошти. Ялинка та саме свято фінансуються організаторами та партнерами самого заходу. Для порівняння в минулому 2019 році її вартість оцінювали майже в 3 млн гривень, а на все свято витратили близько 30 млн.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру