1 грудня 1991 року десятки мільйонів українців сказали “Так!” державній Незалежності

Дата: 01.12.2020
Автор:

У цей день 1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум щодо незалежності.

Про це нагадує UATV.

На Всенародне опитування було винесено одне питання: “Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?” від 24 серпня 1991 року.

У референдумі взяли участь 31 891 742 особи – 84,18 % населення України. З них 28 804 071 особа (90,32%) проголосувала “За”.

Президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook нагадав українцям про 29-ту річницю референдуму та наголосив на її важливості.

“Хоч це й не передбачено правилами правопису, але я гадаю, що слово “Незалежність” варто писати з великої літери. На знак безмежної поваги до всіх, хто століттями за неї боровся, та як символ того, як багато вона для нас означає”, – переконаний глава держави.

За його словами, 29 років тому наше суспільство дало історичну відповідь.

“Понад 28 мільйонів голосів стали одним потужним голосом українського народу, щоб промовити на весь світ: “Ми хочемо й будемо жити у своїй державі – у вільній Україні”. Згодом ми зрозуміємо, що здобуття Незалежності не означає остаточного завершення боротьби. Що її потрібно захищати зі зброєю в руках, ціною власного життя”, – зазначив президент.

Володимир Зеленський запевнив, що влада робить все необхідне для настання миру та повернення своїх територій.

“У нас є все необхідне, аби ми стали потужною та конкурентоспроможною країною. І Україна має всі шанси бути саме такою вже незабаром. Але це можливо за однієї простої умови – якщо всі ми разом докладемо для цього свої зусилля”, – підсумував він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру