Український фільм про Донбас висунутий на престижну нагороду Еммі

Дата: 10.08.2020
Автор:

 

Фільм “Віддалений гавкіт собак” про Донбас претендує на одну з найпрестижніших кінопремій світу – Еммі.

Про номінації оголосили на офіційному сайті Еммі. Серед претендентів на перемогу – український фільм “Віддалений гавкіт собак”, пише 24 канал.

Стрічка представлена у номінації “Видатний документальний фільм про сучасні події”. Окрім цього, за Еммі в цій категорії поборються стрічки HBO, Netflix, CNN і PBS. Зокрема, у списку можна побачити фільми:

  • “Про укази президенти” (On the President’s Orders)
  • “Вогонь у раю” (Fire in Paradise)
  • “Опівнічний мандрівник” (Midnight Traveler)
  • “Віддалений гавкіт собак” (The Distant Barking of Dogs)
  • “Під дротом” (Under the Wire)
  • “Викриття Джихаді Джона: Анатомія терориста” (Unmasking Jihadi John: Anatomy of a Terrorist)

Організатори Еммі  Еммі-2020: як пройде урочиста церемонія в час пандемії одні з небагатьох вирішили не скасовувати церемонію нагородження у 2020 році. Проте наражати зірок Голлівуду на небезпеку інфікування коронавірусом вони не стали. Церемонія пройде в онлайн-форматі, а ведучі оголосять лауреатів. дотримуючись соціальної дистанції.

Довгоочікуваний захід запланували на 20 і 21 вересня 2020 року. Стати глядачами оголошення результатів Еммі зможе кожен кіноман у світі: організатори вже оголосили, що трансляція буде доступна для всіх прихильників кінопремії.

Що відомо про фільм “Віддалений гавкіт собак”

Документальна стрічка “Віддалений гавкіт собак” не випадково опинилась серед номінантів Еммі-2020. Все тому, що фільм розповів історію про 10-річного хлопчика Олега, який з бабусею залишився у Гнутовому, що на Донеччині. Бойові дії впритул наблизились до селища, а дитина по-своєму розповіла про всі події, які відбуваються на окупованому Донбасі.

Екранізувати цю історію взявся Саймон Леренг Вільмонт. Він довго шукав серед очевидців бойових дій дитину, яка живе у хаосі війни та по-своєму реагує на небезпеку. Саймон неодноразово відвідував Східну Україну та знайомились зі школярами місцевих шкіл.

Стрічку вже показували на міжнародних кінофестивалях, а “Віддалений гавкіт собак” став лауреатом премій у Нідерландах, Швеції, Греції, США, Іспанії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру