Безпілотники “Фурія” прийнято на озброєння ЗСУ

Дата: 11.04.2020
Автор:

Наказом Міністерства оборони України №115 від 09.04.2020 за результатами успішних державних випробувань Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1–СМ «Фурія» офіційно прийнятий на озброєння Збройних Сил України.

Про це повідомляє пресслужба компанії НПП “Атлон Авіа” на своїй сторінці у Facebook.

БпАК А1-СМ «Фурія» є першим вітчизняним комплексом, розробленим приватною компанією, який був прийнятий на озброєння української армії.

До прийняття на озброєння А1–СМ «Фурія» вже надходила до Збройних Сил України та Національної гвардії України де за результатами експлуатації до конструкції вносились відповідні зміни.

«Ця значна подія стала можливою завдяки багаторічній співпраці нашої команди з фахівцями Збройних сил та Міністерства оборони України.», – написали у пресслужбі.

БпАК А1-СМ «Фурія» був сконструйований київським НПП «Атлон Авіа» 2014 року і представлений широкому загалу 21 січня 2015.

За інформацією, оприлюдненою у відкритій енциклопедії Вікіпедія, назву придумали самі бійці, які використовують апарат майже з самого початку бойових дій на Донбасі. Першим підрозділом, який використовував «Фурію», був батальйон «Донбас».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру