У день народження Шевченка окупантів у Криму налякали виконанням Гімну України

Дата: 09.03.2020
Автор:
В окупованому Сімферополі, як і в містах та селах на вільних від ворога українських територіях, 9 березня відзначили день народження поета та художника Тараса Шевченка.
Кримчани прийшли до погруддя поета в однойменному парку з жовтими нарцисами, фіолетовими ірисами, тюльпанами та іншими квітами, прикрашеними жовто-блакитними стрічками. Запалили лампадку біля пам’ятника, повідомляє “Крим.Реаліі“.Деякі з присутніх тримали в руках українські прапорці. Люди фотографувалися на тлі пам’ятника. Намагалися встигнути це зробити до офіційної церемонії, яку пізніше в парку організували окупанти.

Під час офіційної церемонії люди спробували заспівати гімн України. До них підійшли двоє офіцерів поліції і почали питати, чи є у них офіційний дозвіл на проведення акції, попередивши про відповідальність за “провокацію”. Люди змушені були припинити спів.

Поет і художник Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року у селі Моринці – нині Звенигородський район Черкаської області. 1840-го він видав першу збірку своїх віршів. Назвав її “Кобзар”. Містила 8 поезій “Думи мої”, “Перебендя”, “Катерина”, “Тополя”, “Думка”, “До Основ’яненка”, “Іван Підкова”, “Тарасова ніч”. Після того окремими виданнями вийшли поеми “Гайдамаки” та “Гамалія”.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру