На Тернопільщині всередині дерева виявили тризуб, ймовірно – викарбуваний повстанцями УПА

Дата: 26.12.2019
Автор:

У Тернопільській області чоловік рубав дерева і виявив в зрізі тризуб і напис “Слава Україні”. Місцевий житель розрубав дерево навпіл і не повірив своїм очам. Це сталося в селі Більче-Золоте. Сім’я передала дивовижну знахідку в місцеву бібліотеку, передають Патріоти України з посиланням на телесюжет “24 каналу”.

Історики припустили, що напис вирізали воїни УПА, а згодом він вріс в дерево. В ті роки на цій території діяло підпілля повстанців.

Лісівники та екологи дивуються витівці природи. Колоду хочуть віддати на експертизу, щоб визначити, коли карбувався тризуб і як це робили. Місцеві жителі вважають це справжнім дивом. Кажуть, якби господар розколов колоду в іншому місці, то про тризуб і гасло повстанців ніхто б і не дізнався.

“Дуже чітко видно. Це тризуб і це не просто вирізаний лобзиком, як кажуть, а це дійсно наріст. Тут навіть такий наріст був і тут є тризуб. І написано “Слава Україні!” – розповіла бібліотекар.

Зараз біологи намагаються з’ясувати, як герб і напис опинилися всередині колоди, місцеві жителі вже планують зробити музейний експонат. Його планують урочисто відкрити до дня народження Степана Бандери – 1 січня.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру