Козаки “Вільного козацтва Холодного Яру” вшанували пам’ять загиблого побратима

Дата: 02.11.2019
Автор:

Микола Метлинський ("Папай") під час свого останнього візиту до Холодного Яру - крайній справа, з газетою "Козацький край" у руці...

2 листопада, у Дмитрівську поминальну суботу козаки “Вільного козацтва Холодного Яру” вшанували пам’ять загиблого в АТО побратима – Миколи Метлинського (позивний “Папай”), побувавши на його могилі на Алеї Героїв міського цвинтаря у Кропивницькому.

Козак-холодноярець проходив службу в Збройних силах України у званні старшого сержанта. Його дочка – Ярослава, санінструктор, і служила у одній частині з батьком. Російські бойовики обстріляли їхню позицію з артилерійської зброї. “Микола своїм тілом накрив доньку. У нього важке осколкове поранення голови. У дочки – акубаротравма, струс”, – заявив тоді головлікар кліни ім.Мечникова у Дніпрі Сергій Риженко.

Їх обох привезли до лікарні 25 травня 2018 року. Ярославу вдалося вилікувати, а ось її батько не вижив, незважаючи на численні операції.

Перед загибеллю “Папай” збирався до Дуба Залізняка в Холодному Яру, енергетикою якого щоразу заряджався перед тим, як знову повернутися на війну…

Ярослав ЗВЕНИГОРА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру