Помер один з творців Міноборони України, почесний гетьман Українського козацтва Володимир Мулява

Дата: 18.10.2019
Автор:

16 жовтня завершив свій земний шлях великий патріот України – Володимир Мулява. Про це у Facebook повідомив його син Ярослав Мулява.

В Києві помер один із засновників Міністерства оборони України військовий, учений, народний депутат України другого скликання Володимир Мулява.

Володимир Мулява був учасником групи зі створення Міністерства оборони України 1991 року. У послужному списку генерала Муляви є організація першої конференції “Внутрішня і зовнішня безпека України: Концепція української армії і пошуки шляхів її відродження” (2-3 лютого 1991). Він був головою організаційного комітету з підготовки, скликання та проведення 1-го з’їзду офіцерів України, конференції “Шляхи виходу України з економічної кризи”. Розробив концепцію створення української армії шляхом мирної трансформації і реформування військ, дислокованих в Україні, в Збройні сили України, яка була оприлюднена 14 лютого 1988 року. Автор концепції створення соціально-психологічної служби для військовослужбовців.

Мулява обирався до Верховної Ради України другого скликання (1994-98), де брав активну участь в ухвалені Конституції України.

У 1992 році глава Народного Руху України В’ячеслав Чорновіл запропонував обрати Муляву гетьманом Українського козацтва, а після обрання вручив йому гетьманську булаву. У 1998 році Володимир Мулява став почесним гетьманом, певний час був почесним очільником редколегії всеукраїнської газети “Козацький край”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру