На Львівщині археологи розкопали руїни церкви давньоруських княжих часів

Дата: 14.07.2019
Автор:

На Львівщині археологи знайшли церкву княжих часів. Храм XII століття виявили на території Малого городища у місті Буськ, повідомляє ”5 канал“. Варто нагадати, що У 1100 р. Бужеськ (як тоді літописи іменували град) став столицею удільного князівства, а правителем міста став позбавлений володимирського престолу князь Давид Ігорович.

Церкву 4 роки шукали археологи. Вони вели розкопки на території Малого городища. На цьому місці виявили поховання перших у Західній Україні християн.

“Можна стверджувати, що на цьому місці стояла перша бузька церква. Тому що і прицерковний цвинтар, і ціла колекція спеціальних цвяхів для дерева, і керамічна плитка – воно все говорить, що тут була церква”, – запевняє археолог Петро Довгань.

Спорудження церкви пов’язують із правлінням першого бузького князя Давида Ігоровича.

“Ми знайшли елементи долівки . З гарної поливаної плитки різних кольорів. Коричневого, зеленого і жовтого кольору. Церква була приземленою, очевидно була бастіонного типу, подібною до маленького замочку. У випадку небезпеки вона мала прихистити мешканців”, – розповідає краєзнавець Іван Ціхоцький.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру