Очікувані кінопрем’єри – “козацькі” фільми за творами Василя Шкляра та Сашка Лірника

Дата: 02.06.2019
Автор:

Невдовзі на кіноекранах усієї країни відбудеться показ фільмів, відзнятих за творами письменників родом з Черкащини Василя Шкляра та Сашка Лірника – фільми «Чорний Ворон» і «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво». Про це пише видання “Козацький край” з посиланням на повідомлення від творчих груп фільмів. 

На Книжковому Арсеналі в Києві Василь Шкляр презентував нове видання "Чорного Ворона" вже з кадрами з фільму на обкладинці

У кінотеатрах України з’явиться повнометражна історична драма «Чорний Ворон», знята за мотивами однойменного роману-бестселера Василя Шкляра, за підтримки Держкіно. В Інтернеті вже презентовано перший тізер фільму.

«Історія стрічки охоплює одну з найдраматичніших сторінок історії нашої країни, показує приклад нескореності та мужньої боротьби за волю та незалежність рідної землі. Це один із найбільш очікуваних у прокаті фільмів цього року, і я радий, що вже зовсім скоро картина дістанеться до широких екранів», – зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Режисером фільму є Тарас Ткаченко, сценаристом – Тарас Антипович, оператором-постановником – Олександр Кришталович, генеральним продюсером – Олександр Ткаченко. Фільм знімався, зокрема, і на Черкащині.

Тим часом, днями найкращі представники кінематографу з усього світу зібрались у столичному кінотеатрі «Київ» на відкриття Міжнародного кінофестивалю «Молодість». Цьогоріч фестиваль отримав понад дві тисячі заявок на участь у конкурсних програмах. Усього на ньому представлено 250 фільмів із 60 країн.

Кадр зі знімального майданчика фільму "Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво"

У перший же день фестивалю відбувся прем’єрний показ стрічки Михайла Кострова «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво», знятої за сценарієм відомого українського казкаря Сашка Лірника, який представив фільм разом з учасниками знімальної групи. Картина відкрила міжнародну конкурсну програму MOLODIST TEEN SCREEN.

Казка пронизана українським народним гумором та козацькою героїкою, фантастичними героями та несподіваними персонажами і наповнена українським фольклором та народною міфологією. За сценарієм, Чорт укладає парі зі Святим Петром, який зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так, Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Проте, на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити…

Проект “Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво” став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки фільму – 100% і становить 32 млн грн.

Сашко Лірник на кінофестивалі "Молодість"

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру