На молебні у гетьманській церкві Суботова археологів благословили на розкопки місця поховання Богдана Хмельницького

Дата: 14.05.2019
Автор:

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан разом із капеланами помолились за гетьмана Богдана Хмельницького у його родинній церкві-усипальниці в селі Суботові – про це повідомляє “Козацький край” з посиланням на прес-службу Черкаської єпархії Православної Церкви України.

13 травня 2019 року у Свято-Іллінському храмі села Суботів Чигиринського району митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан разом із духовенством Чигиринського благочиння та із капеланами звершили заупокійну молитву за гетьмана Богдана Хмельницького.

В цей день у родинному храмі-усипальниці Богдана Хмельницького також звершувався молебень на початок доброї справи. Археологи, які прибули із Києва і теж у храмі молились із духовенством, розпочнуть археологічні розкопки місця поховання гетьмана Богдана Хмельницького.

Іллінська церква збудована у 1653-му році за наказом Богдана Хмельницького. Це була родова церква-усипальниця. Історія свідчить, що тут у 1657-му році було поховано славного гетьмана України Богдана Хмельницького. Його поховання знаходилося справа від вівтаря церкви. Археологічні дослідження 1970-их показали, що ані труни, ані тіла Хмельницького на місці поховання вже немає, а ґрунт був неодноразово перекопаний.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру