“Сі Бриз”: Україна і США тренуються пліч-о-пліч бити спільного ворога на морі, на землі і в повітрі

Дата: 16.07.2018
Автор:

“Сі Бриз – 2018″ тільки набирає обертів. Попереду ще тиждень навчань, максимально наближених до реальних бойових дій.

На півдні України тривають  українсько-американські навчання Сі Бриз – 2018. Близько 3 тис. військових з 19-ти країн вчаться діяти разом, якщо ворог кине виклик на морі.

Активна фаза навчань традиційно розпочинається з операції водолазів. Для маневрів кораблів треба розчистити море. Бійці Морської охорони прикордонної служби стрибають з семиметрової висоти. Безпарашутне десантування у море потребує особливих навичок. І західні партнери діляться секретами.

Традицією Сі Бризу вже стала участь у навчаннях американських бойових кораблів. Цього разу в Одесі пришвартувався ракетний есмінець “Портер”. На борту 90 вертикальних пускових установок для ракет різних типів.

Завдяки їм корабель здатен завдавати ракетні удари по цілях за дві з половиною тисячі кілометрів і навіть знешкоджувати ядерні боєголовки у космосі.

Цього року есмінцем “Портер”, як і усіма іншими учасниками навчань, вперше керують з одного командного центру. Штаб розмістився на борту флагмана 6-го флоту США, штабного корабля “Маунт Уітні”.

Береги прикривають прикордонники. У цьогорічному “Сі Бризі” вони беруть активну учать. Перевіряють підозрілі судна і навіть висаджуються на них з гелікоптера – корисні навички в умовах свавілля російських прикордонників і Чорноморського флоту…

Активність у Чорному морі американських, турецьких та українських кораблів росіянам дуже не до вподоби. “Сі Бриз – 2018″ у Москві вже назвали провокацією. В піку навіть вирішили провести в окупованому Криму навчання протикорабельних ракетних комплексів.

Сухопутна фаза навчань продовжується на полігоні Широкий Лан. Тут вже українські нацгвардійці навчають закордонних партнерів тонкощам бою в місті. Одразу ж в атаку ідуть морські піхотинці України та США, за підтримки української бронетехніки..

“Сі Бриз – 2018″ тільки набирає обертів. Попереду ще тиждень навчань, максимально наближених до реальних бойових дій. Щоб і північний сусід знав: хто до нас з мечем прийде, той тут і потоне…

До слова, ЗСУ тренувалися і відбивати умовну висадку зажерливого ворога з боку моря – для цього проведено навчання під Маріуполем.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру