Вільний Козак Холодного Яру загинув, прикривши собою доньку від вибуху…

Дата: 03.06.2018
Автор:

У Дніпрі, в клінічній лікарні ім. І.Мечникова зупинилося серце 48-річного воїна, який врятував життя власної доньки, накривши її собою в момент вибуху артилерійського снаряда. Про – про це повідомив у Facebook головний лікар медичного закладу, уродженець черкаського Корсуня Сергій Риженко.

Загиблого звуть Микола Метлинський (позивний «Папай»), родом він з Кіровоградської області і проходив службу в Збройних силах України у званні старшого сержанта. Його дочка – Ярослава, санінструктор, і служить у одній частині з батьком. Напередодні російські бойовики обстріляли їхню позицію з артилерійської зброї. “Микола своїм тілом накрив доньку. У нього важке осколкове поранення голови. У дочки – акубаротравма, струс”, – говорить Риженко.

25 травня їх обох привезли до лікарні. Ярослава йде на поправку, а ось її батько не вижив, незважаючи на численні операції.

Перед загибеллю “Папай” збирався до Дуба Залізняка в Холодному Яру, енергетикою якого щоразу заряджався перед тим, як знову повернутися на війну.

Холодний Яр, Покрова, 2017 рік. На фото Микола Метлинський - крайній справа, з газетою "Козацький край" у руці.

“Загинув ще один наш Брат – Вільний Козак Холодного Яру “Папай”, який любив Життя, Швидкість, Родину і Рідну Землю… Любив Холодний Яр і мріяв пиво випити в Москві по 6 гривень”, – написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” черкаський побратим загиблого, отаман “Вільного Козацтва Холодного Яру” Олег Островський. “Розвідка – за 4 роки війни на пузі всю Донецьку область проповз, – пише Островський, наголошуючи на тому, що воїн не раз виходив живим з надзвичайно важких ситуацій. – Жив, як Козак і загинув по-козацьки – зберігши Життя Доньки… Буквально днів 5 назад телефонував і казав , що готовлять їх “виводити”, питав як “хлопці”, збирався до Дуба приїхати.. В ньому текла Кров Гайдамаки – Кров, яка любить Волю… За неї Він і Загинув – За Волю України…Вічна Слава Козакам!!!”

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру