У Білорусі викинули з телеефіру російський пропагандистський фільм “Крим”

Дата: 18.03.2018
Автор:

Білоруський телеканал ОНТ після протестів замінив показ російського пропагандистського фільму “Крим” режисера Олексія Піманова на стару радянську комедію.

Як повідомляє Радіо Свобода, спершу показ фільму “Крим” був анонсований на 23:50 17 березня.

 З протестами проти демонстрації у Білорусі художнього фільму як такого, що фальшує історію анексії Криму, в соціальних мережах та інтернет-ЗМІ виступили опозиційні діячі, блогери та представники української діаспори.

Без пояснення причин фільм телеканал ОНТ замінив російський фільм.

Торік цей фільм також було анонсовано для показу в кінотеатрах Мінська, але посольство України вислало ноту протесту до МЗС Білорусі з цього приводу, і прокат було скасовано.

Білорусь є союзником Росії, вона підтримала її під час голосувань у ООН за резолюції щодо незаконної анексії Криму, порушень там прав людини та відновлення територіальної цілісності України.

Водночас у Мінську проходять переговори щодо Донбасу, тому офіційний Мінськ намагається дотримуватися збалансованості у відносинах з Москвою та Києвом, зазначає Радіо Свобода.

Фільм "Крим" - набір примітивних пропагандистських штампів про те, як вторгненням на український півострів "супергерой" Путін начебто урятував Крим від розправи "бандерівців"

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру