На “Ше.Festi” у Моринцях виступатимуть письменники Василь Шкляр і Сашко Лірник

Дата: 25.07.2017
Автор:

На четвертому благодійному Всеукраїнському молодіжному фестивалі “Ше.Fest”, який відбудеться 12-13 серпня в селі Моринці Звенигородського району Черкащини виступатимуть одразу два мегапопулярних українських письменники – Василь Шкляр та Сашко Лірник.

Про це повідомила один організаторів “Ше.Fest”, куратор локації “Просвітницька Галявина” Тетяна Сапсай.

За словами Тетяни, цьогоріч на локації “Просвітницька Галявина” організовані поетичний батл і театральний перфоманс, художня виставка та виставка археологічних досліджень, а всі охочі зможуть зробити селфі в унікальній фотозоні.

«У цьому році на “Просвітницькій галявині” будуть проходити флешмоб та поетичний батл серед охочих позмагатися на знання віршів Шевченка. Ми презентуємо ще більше фотозон та лекцій, присвячених 100-річчю української революції. Тут знайдуться цікаві заходи як для дітей так і для дорослих», – зазначила організаторка.

Галявина працюватиме з 12:00 до 18:00 всі два дні проведення фестивалю.

Як повідомлялося раніше, четвертий “Ше.Fest” приурочено до 100-річчя українській революції, яку ще задовго передбачав український Пророк Шевченко. Тому організатори обрали лаконічний лозунг “Твоя країна! Твоя боротьба!” і цитату з “Кобзаря”, яка ілюструватиме цьогорічний фестиваль: “За вас правда, за вас слава, І воля святая!”

Традиційно для глядачів фестивалю співатимуть відомі гурти, а зібрані благодійні кошти підуть на допомогу учасникам АТО.

Окрім того, вдень і вночі на фестивалі працюватимуть декілька локацій, серед яких:

  • “Музична сцена”, де виступатимуть сучасні авторитетні україномовні артисти;
  • “Просвітницька галявина”, де відбуваються гутірки, лекції, театральні перформанси, поетичний батли, акустичні виступи та багато іншого на тему Шевченка та його творчості;
  • “Галявина художника” з сучасними митцями”;
  • “Дитяча галявина” з розважальною програмою для наймолодших глядачів фестивалю;
  • “Нічний кінозал” з сучасними українськими фільмами;
  • “Наметове містечко”, де організатори пропонують пожити на малій батьківщині Великого Тараса принаймні кілька днів.

Трохи історії…

Ідея фестивалю – оновлення і популяризація постаті Шевченка. Від початку і донині організатори прагнуть зробити так, щоби Тарас Григорович був завжди модний і актуальний, так само, як і його творчість.

Організовують подію активісти Мегамаршу вишиванок, Всеукраїнської громадської організації «Сокіл» та Молодого народного руху за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної державної адміністрації спільно з Моринською сільською радою.

“Ше.Fest” – це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, а бунтаря, неформала своєї епохи і водночас — надзвичайного генія. Українського і сучасного, близького та зрозумілого кожному.

Перший “Ше.Fest” відбувся 16-17 серпня 2014 року в селі Моринці і був приурочений до 200-річчя Тараса Шевченка. Через рік, 22-23 серпня 2015 відгримів другий фестиваль, а 13-14 серпня 2016 року — третій.

Кожного року фестиваль збільшує свою аудиторію: від тисячі глядачів на першому заході до чотирьох тисяч – на минулорічному.

www.m-d.eksperiment.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру