Козацькі Холодноярські вшанування: у Мельниках вперше грала капела бандуристів, а Василь Шкляр примірявся до зброї…

Дата: 30.04.2017
Автор:

 Вперше у Мельниках на Чигиринщині  потужні українські пісні лунали під акомпанемент водночас десятка бандур – вперше за весь час Холодноярських вшанувань тут виступала капела бандуристів з Черкас . Козаки всіх товариств Черкащини та з-за її меж 29 квітня спільно вшановували пам’ять отамана Василя Чучупака та інших Героїв Холодного Яру.

Цього дня усі без винятку учасники вирушили на сільський цвинтар до могил холодноярців: спочатку – колона студентів і викладачів Національного університету ім. Б.Хмельницького, потім – колона козаків, пізніше – “свободівці”, “айдарівці”, розрізнені групи гостей з різних міст і областей України.

Як вже повідомляв “Козацький край”, цього ж дня, 29 квітня, дубовий хрест і місце під Курган Козацької Волі і Військової Слави на горі поблизу хутора Буда в Холодному Яру освятили владика Черкаський і Чигиринський Іоан та четверо священиків, а козаки і воїни-атовці з усіх куточків України (був і видатний письменник сучасності, прозваний “батьком українського бестселера” Василь Шкляр з дружиною) насипали перші пригоршні землі. До речі, Василь Шкляр цього дня відпочивав вперше за довгий час – він щойно завершив роботу над новою книгою про УПА “Проща”. Переконані: як і все, що пише пан Василь, ця книга “приречена на успіх…

Ярослав ЗВЕНИГОРА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру