ЗСУ проведуть навчання на півдні України, РНБО пропонує РФ “припинити істерики” з цього приводу

Дата: 28.11.2016
Автор:

У період з 1 по 2 грудня 2016 року, у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання.

У період з 1 по 2 грудня 2016 року, у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних Сил Збройних Сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.  Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

“З метою завчасного сповіщення провайдерів авіаційних послуг різних держав, авіакомпаній та екіпажів повітряних суден про небезпеку використання повітряного простору під час зазначених повітряних стрільб у зоні їх проведення, Повітряними Силами Збройних Сил України було завчасно підготовлено та оприлюднено авіаційне сповіщення (НОТАМ)”, – йдеться у повідомленні.

У ЗСУ зазначають, що повітряні стрільби проходитимуть виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, та здійснюватимуться суворо до норм міжнародного права.

Зазначимо, напередодні в Державній авіаційній службі України підтвердили розповсюдження повідомлення для пілотів NOTAM 24 листопада. В українському відомстві послалися на рішення Міжнародної організації цивільної авіації, згідно з яким Україна обслуговує повітряний рух над Кримом.

У Російській Федерації зазначене повідомлення для пілотів пов’язали із запланованими Україною “на 1 і 2 грудня ракетними випробуваннями”, повідомляє видання DW.

При цьому “встановлені у повідомленні зони на 12 кілометрів заглиблюються у повітряний простір, який на даний момент контролює Росія”, зазначили кремлівські ЗМІ. У “Росавіації” висловили обурення, що українська сторона не узгоджувала з Росією своє рішення, а зазначені випробування, мовляв, створюють потенційну небезпеку для цивільних літаків.

Секретар РНБО Олександр Турчинов, своєю чергою, напередодні заявив, що Україна не планує проводити випробування в Керченській протоці. “У цьому районі Україна не планує проводити ракетних випробувань. Уся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України… Тому просимо РФ не заважати випробуванням своїми істериками і провокаціями”, – зазначив він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру