Новітній безпілотний броньовик готовий “попрацювати” на благо України

Дата: 06.11.2016
Автор:

Компанія “АвтоКрАЗ” та запорізька інжинірингова компанія “Інфоком Лтд” створили перший український безпілотний бронеавтомобіль. 

Про це 6 листопада повідомив глава уряду Володимир Гройсман.

“Трансформація України з сировинного придатку для інших у розвинуту державу-експортера конкурентноздатних продуктів та послуг – одне із важливих завдань нашого уряду. Маємо черговий український успіх – компанія “АвтоКрАЗ” та запорізька інжинірингова компанія “Інфоком Лтд” створили перший український безпілотний автомобіль”, – зазначив він.

“Знайомтесь, безпілотний броньовик КрАЗ – є чим пишатись. Дякую розробникам, це є справжній приклад успішних технологій”, – додав Гройсман у своєму дописі у Твіттері.

 Як зазначено у повідомленні компанії “АвтоКрАЗ”, ”розумний” вітчизняний автомобіль спецпризначення створено на базі армійського броньованого автомобіля КрАЗ-Спартан, машина готова поповнити лави української військової техніки, усі налагоджувально-випробувальні роботи по проекту “Безпілотний автомобіль КрАЗ” завершено.

“Вітчизняний автопілот Pilotdrive, встановлений на КрАЗ-Спартані, оснащений комплексом спеціальних датчиків, що дозволяють автомобілю легко орієнтуватися в дорозі. … Управління беспітоним КрАЗ-Спартаном може здійснюватися за допомогою планшета, “розумної” рукавички” або операторської станції. Зв’язок із автомобілем здійснюється за цифровими радіоканалами передачі даних WiFi/Wimax, радіус зв’язку від 10 км до 50 км”, – повідомили у компанії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру