У Борисполі спецназ СБУ затримав професійного вбивцю з Бразилії – інструктора бойовиків “ДНР”

Дата: 07.10.2016
Автор:

Його професія - вбивства за гроші. В Україні бандит "нарвався"... (оперативна зйомка СБУ)

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» у четвер, 6 жовтня, затримали громадянина Бразилії, який воював у лавах терористичної «ДНР». Іноземець діяв як інструктор та розвідник, а також займався вербуванням найманців для бойовиків. 

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва. Новину передає «Преса України».

Як зазначається, працівники прокуратури та Служби безпеки України затримали вихідця з Латинської Америки у київському аеропорту близько 9 години ранку.

Затриманий воював у лавах бойовиків «ДНР» з вересня 2014 по травень 2015 року. Він входив до складу батальйону «Вікінг», де виконував роль керуючого ротою, а також інструктора та розвідника. Бразильський найманець брав участь у боях під Дебальцевим та Донецьким Аеропортом. У багатьох інтерв’ю російським ЗМІ нахвалявся, що особисто вбивав українців. Торік був важко поранений у районі Донецького аеропорту, але одужав і знову продовжив вбивства на українській землі…

За інформацією СБУ, бразилець також активно співпрацював з російськими спецслужбами, тренував бойовиків та вербував іноземних найманців для мінометних батарей.

Правоохоронці відзначають, що затриманий є професійним вбивцею і має відповідну військову підготовку. Так, «горлоріз», як назвали його в СБУ, володіє навичками альпінізму, військового лижника, радиста, вміє працювати з вибухівкою та знає, як захоплювати заручників. Війна на Донбасі є далеко не першим «заробітком» бразильця: з 2012 року 32-річний бойовик уже встиг побувати майже у всіх «гарячих точках» планети.

Під час затримання у бразильського найманця виявили іноземний паспорт, військовий квиток «ДНР», наказ з підписом колишнього ватажка донецьких бойовиків Ігоря Стрєлкова про нагородження медаллю за бойові заслуги, а також ноутбук з перепискою з представниками незаконних збройних формувань.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею про створення терористичної групи чи організації.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру