Уманчанка престижну роботу юриста змінила на мундир військового…

Дата: 22.09.2016
Автор:

Уманчанка з гордістю носить військовий мундир...

Невеличкий зріст, коротке руде волосся, і… військова форма – так виглядає Ірина Грачова з Умані на Черкащині. Вона - радіотелефоністка на передовій. Дівчина служить у мотопіхотному підрозділі Збройних Сил України поблизу містечка Золоте на Луганщині– це одна з найгарячіших точок на Сході…

Дівчина з типово російським прізвищем Грачова завжди була щирою патріоткою України

- Неоголошена війна забрала життя кількох моїх друзів, з якими я довгий час товаришувала, – розповідає Ірина. – Моє рішення було однозначним. Я покинула рідний дім, роботу, друзів та знайомих, щоб хоч чимось бути корисною Україні.

За освітою – юрист (свого часу закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого), за покликанням – воїн. Раніше Ірина працювала юрисконсультом на  державному підприємстві,  та з початком війни вона покинула престижну роботу і відправилась на Схід.

Навчаючись в Полтавському навчальному центрі військ зв’язку, Ірина вирішила продовжити службу в бойовій частині,  на першій лінії оборони.
- Служба зв’язківця не легка, тим більше в бойових умовах. Це – постійні наряди та чергування, прийом та передача важливої інформації тощо. І відпочивати їй майже не доводиться. У чоловічому колективі Ірина почуває себе наче риба у воді, бо любить зброю та різну техніку, тож є про що поговорити із чоловіками, - розповідає Валентин Шевченко, прес-офіцер оперативно-тактичного угруповання «Луганськ».

Картина роботи Ірини Грачової

Окрім зброї, Іра захоплюється малюванням, найсвіжіші її роботи присвячені бойовим будням зони АТО та захисникам Вітчизни. Малює дівчина чим завгодно: олівцем, вугіллям для малювання та навіть масляними фарбами, причому професійно.

В її підрозділі відсутня посада офіцера з правової роботи, тож у вільний час Ірина проводить юридичні консультації для бійців.

- Колись військова служба була моєю мрією, тепер ця мрія здійснилась, – каже Ірина.

Нині у неї є нова мета: дівчина прагне отримати офіцерське звання та далі віддано служити Україні.

http://vch-uman.in.ua/

Довідка “Козацького краю”:

За інформацією заступника міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігоря Долгова, станом на літо 2016 року в українській армії проходили службу 17,1 тисячі військовослужбовців-жінок (з них дві тисячі – офіцери, решта – солдати і сержанти), що становить 8,5% від загальної кількості військових.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру