З-за краденого Криму “вибори” до Держдуми РФ не визнають Литва, Франція і Німеччина

Дата: 14.09.2016
Автор:

Міністерство закордонних справ Литви вважає незаконними вибори до Держдуми Росії в анексованому Криму і не має наміру визнавати їхні результати. Про це йдеться в заяві литовського зовнішньополітичного відомства, опублікованій 14 вересня.

“Міністерство закордонних справ Литовської Республіки засуджує спроби Російської Федерації 18 вересня 2016 року організувати вибори до Державної Думи Росії в Українській Автономній Республіці Крим, окупованій і незаконно анексованій на початку 2014 року.

Незважаючи на загальну оцінку цих виборів, яка буде пізніше, ми вже зараз принципово заявляємо, що вважаємо вибори в Криму незаконними та їхніх результатів не визнаємо”, – йдеться в повідомленні.

Організацію виборів у Криму в відомстві називають “грубим випадком порушення територіальної цілісності та суверенітету України”.

У МЗС Литви також підтримують рішення ОБСЄ і домовленість держав-членів Європейського Союзу не посилати до Криму спостерігачів за виборами.

У Міністерстві також висловили стурбованість спробами Росії переслідувати жителів Криму, які не підтримують окупаційну політику Кремля, в першу чергу, кримських татар.

“Ми оцінюємо це (заборону Меджлісу кримських татар – КР) як політично мотивоване переслідування і грубе порушення прав людини та політичних свобод. Ми ще раз закликаємо Росію припинити незаконну анексію Української Автономної Республіки Крим, вивести свої військові підрозділи з території України і поважати норми міжнародного права.

Ми також закликаємо надати можливість Місії зі спостереження за правами людини в Криму верховного комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини об’єктивно оцінити порушення прав людини з боку окупаційної влади”, – відзначають у МЗС Литви.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявили, що їхні країни не визнають анексії українського Криму Росією.

Про це вони сказали на прес-конференції у середу в Києві.

“Щодо другого питання, про легітимність виборів до Думи в Криму, як казав мій колега Еро: ми не визнаЄмо і не вИзнаємо анексії Криму”, – сказав Штайнмайєр, відповідаючи на запитання щодо визнання легітимності виборів до Держдуми, які відбудуться зокрема в Криму.

Він також нагадав, що під час цих виборів на півострові не буде спостерігачів ОБСЄ.

Інтерфакс-Україна

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру