На межі з окупованим Кримом – скупчення військ РФ і проблеми з проїздом цивільних

Дата: 08.08.2016
Автор:

Вчора російські силовики повністю заблокували рух транспорту і людей на адмінмежі з окупованим Кримом в пункті пропуску “Каланчак”. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. У пункті пропуску “Чаплинка” рух здійснювалася тільки в сторону півострова, написав в Facebook речник відомства Олег Слободян.
“Ситуація на КПВВ на адмінкордоні з тимчасово окупованих Кримом зберігається напружена, але контрольована. Близько опівночі 8 серпня окупанти знову припинили пропуск осіб навпроти КПВВ” Каланчак “. Таким чином, за станом на 7.30 8 серпня на КПВВ” Чонгар “пропуск здійснюється в обидві сторони, але вкрай повільно, навпаки КПВВ “Чаплинка” правоохоронці країни-окупанта здійснюють пропуск тільки тих, хто слідує на тимчасово окупований півострів і повністю заблокованим залишається КПВВ “Каланчак” – на цьому напрямку російські правоохоронці не здійснюють пропуск в обидві сторони “, – написав Слободян.
Він також повідомив, що зараз немає того істотного скупчення автотранспорту на адмінмежі, яке спостерігалося напередодні. Згідно інформації Слободяна, в чергах на “Чонгарі” і “Чаплинці” очікують не більше 50 автомобілів.
На сайті підконтрольної Москві Кримської митниці, де має здійснюватися онлайн-інформування про ситуацію в пунктах пропуску, розміщена інформація до 13:00 станом на 7 серпня. Згідно з цими даними, в Красноперекопську та Армянську пункти пропуску завантажені, а в Джанкої “спостерігається збільшення завантаженості”.
Іншої інформації російської сторони про ситуацію на адмінмежі і причину закриття пунктів пропуску немає.
Спікер Генштабу України Владислав Селезньов напередодні повідомив, що в Генеральному штабі Збройних сил України мають у своєму розпорядженні оперативну інформацію по ситуацію, яка виникла в районі адмінмежі з окупованим Кримом. За його словами, військові аналітики вивчають ситуацію.
7  серпня вранці в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території включеного Криму в неділю з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск в Джанкої ( “Чонгар”).
Російські ЗМІ стали поширювати інформацію про нібито перестрілку на адмінмежі з Кримом без офіційного підтвердження. Також російські ЗМІ стверджували, що пропуск на адмінмежі перекрила українська сторона.
Перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял розповів про великі угруповання російських військових на півночі Криму 7 серпня. За його інформацією, Джанкой повністю оточений російськими військовими.
Скупчення військової техніки помічено і в Керчі.
Жителі півострова розповіли про встановлення блокпостів в деяких регіонах півострова.
Ряд ЗМІ поширили інформацію про введення на півострові плану “Перехоплення” нібито через перестрілки в ніч на неділю в Красноперекопську на півночі Криму.
У соцмережах сьогодні, 8 серпня, оприлюднили копію нібито “важливого оголошення” про розшук чотирьох осіб. “За отриманими даними від МВС, на території Армянська скоєно тяжкий злочин, у зв’язку з цим розшукується четверо осіб, одягнені в загальновійськовий камуфляж зеленого кольору, на одному з рукавів розміщений шеврон у вигляді ромба, над ним шеврон у вигляді прапора Російської Федерації, пересуваються як на автомобільному транспорті, так і в пішому порядку “, – йдеться в тексті.
Підкреслюється, що зазначені особи озброєні вогнепальною зброєю. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. Про це повідомляє “Крим.Реаліі”.

www.elvisti.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру