“Літня гроза-2016″: біля Канева на Черкащині військові вперше за часи Незалежності форсували Дніпро з бронетехнікою – за підтримки авіації

Дата: 14.07.2016
Автор:

На сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook повідомляється: форсування  поблизу Канева на Черкащині Дніпра військовими здійснювалось в рамках навчань паромною переправою. А такий маневр відбувся вперше за часів незалежності України. Форсування водної перешкоди здійснювалося за підтримки військової авіації.

Мета навчань “Літня гроза-2016″– покращити планування та управління силами і засобами в нових операційних районах, у тому числі в умовах правового режиму воєнного стану.

Нині у  Збройних Силах України на всіх полігонах та у визначених районах по усій країні тривають широкомасштабні комплексні командно-штабні навчання “Літня гроза-2016″. Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

“Під час навчань удосконалюється робота штабів всіх рівнів, питання взаємодії різних видів та родів військ Збройних Сил України. Окрема увага приділяється питанням територіальної оборони. Зокрема, проведено призов необхідної кількості військовозобов’язаних для формування та комплектування підрозділів територіальної оборони, а також військових частин і підрозділів бойового складу Збройних Сил України”, – зазначено у повідомленні.

У Генштабі також зазначили: “У ході навчань “Літня гроза-2016″ штаби покращать планування та управління силами і засобами в нових операційних районах, у тому числі в умовах правового режиму воєнного стану. Визначені частини і підрозділи здійснять переміщення на значні відстані комбінованим способом з подоланням водних перешкод”.

Окрема увага під час навчань звертається на відбиття повітряного нападу противника. Також заплановані навчання з бойовою стрільбою для підвищення рівня бойової злагодженості різних родів військ.

Про хід навчань другий день проведення активної фази практичних дій військ звітують із регіонів. Так, оперативне командування “Захід” організувало видачу ракетно-артилерійського озброєння військовим частинам і його завантаження на залізничний транспорт, та проведено інженерну розвідку шляхів висування. Особовим складом підрозділів механізованих бригад після проведення тривалого маршу до району бойового призначення було облаштовано пункти відновлення озброєння та військової техніки в польових умовах та перевірено дії підрозділів охорони під час нападу на військову частину диверсійно-розвідувальних груп противника.

Окрема десантно-штурмова бригада ВДВ наразі здійснила нічний марш, облаштувала польове містечко та приступила до виконання завдань за призначенням. З урахуванням актуального досвіду, набутого під час перебування в зоні проведення АТО, бійці вжили заходів для тактичного маскування, фортифікаційного обладнання району, організації охорони і оборони. Відпрацьовуються дії особового складу за ввідними та сигналами оповіщення.

Навчання триватимуть протягом тижня.

Сьогодні ж стало відомо, що Військово-морські сили України спільно з іноземними партнерами завершують підготовку до українсько-американських навчань Sea Breeze-2016, які мають відбуватися 18-30 липня в північно-західній частині Чорного моря, Одеській та Миколаївській областях.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру