До виходу на екрани готується новорічний блокбастер – фентезі на тему часів Русі за книгою уродженця Черкащини

Дата: 07.06.2016
Автор:

Фото зі знімального майданчика фільму "Сторожова застава"

Судячи з деяких заголовків у ЗМІ, просування нового українського фільму “Сторожова застава” (прем’єра передбачається 22 грудня 2016 року) відбувається не без участі наших добрих знайомих — із дружніх фільмів “Хроніки Нарнії”, “Гаррі Поттер”. Оскільки й вітчизняна прем’єра певною мірою передбачає дуже ходовий і затребуваний жанр — фентезі (а також пригоди). Про це пише gazeta.dt.ua

Юний  герой “Сторожової застави”, фільму, що знімається за книгою Володимира Рутківського — шестикласник Вітько дивним чином переміщується на тисячу років назад (своєрідний реверс). І зустрічає в “прекрасному далекому” таких самих дивних персонажів: Іллю Муромця, Добриню Микитича, Олешка Поповича. Хлопчика вважають родичем Муромця (його небожем). І Вітьку нічого не залишається, як стати разом із героями билин на стежку боротьби за добро, борючись із ворогами, використовуючи не тільки зброю, а й інші чудодійні засоби…

Ставки у зв’язку з цією картиною і в продюсерів, і в прокатників досить високі. По суті, чекаємо на свій український дитячий новорічний блокбастер — сімейну казку для всіх. І, здається, всі інгредієнти для майбутнього успіху поки що наявні (хоча, звісно, варто зачекати прем’єри та чесних рецензій після неї).

По-перше, сам літературний матеріал — прямо чудовий, навіть дивно, що раніше твори Рутківського якось не особливо приваблювали українських кінематографістів. По-друге, кастинг-директор Алла Самойленко подбала про достойний акторський склад: Олег Волощенко, Роман Луцький, Наталія Сумська. Юних героїв грають Данило Каменський (Вітько) і Єва Кошова (Оленка), романтичним почуттям до якої запалюється хлопець-герой. Ну й по-третє, під фільм підписалися члени ініціативні групи #КіноКраїна FILM.UA Group (дистрибуція та постпродакшн) і StarLightMedia (медіапідтримка), а також Держкіно України.

За деякими даними, вже є попередні домовленості про прокат цієї стрічки в Індії, Ізраїлі, В’єтнамі, Франції, Південній Кореї.  Бюджет (із відкритих джерел) — 40 млн грн. Продюсери проекту — Єгор Олесов, Юрій Прилипко. А ось режисер “Сторожової застави” — Юрій Ковальов — дебютант у повному метрі. Раніше він знімав рекламу, короткометражки.

Довідка “Козацького краю”:  В основі фільму “Сторожова застава”, до якого прикута увага медіа, — роман Володимира Рутківського, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка – жителя Одеси, уродженця с. Хрестителеве Чорнобаївського району Черкащини, одного із найталановитіших сучасних дитячих письменників.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру