Держдеп США назвав Україну… членом НАТО

Дата: 06.06.2016
Автор:

Представник Держдепартаменту США Джошуа Бейкер заявив, що доля України дуже турбує країни НАТО, оскільки Україна є членом цього військово-політичного блоку. Про це Бейкер сказав в інтерв’ю російському TVNET, повідомляють Патріоти України.

За словами представника Держдепу, саме через це хвилювання Північноатлантичний альянс вдається до таких масштабних заходів зі збільшення обороноздатності Балтії.

Бейкер підкреслив, що нинішнє збільшення військового контингенту НАТО в країнах Балтії і паралельне збільшення російських військових підрозділів на західному кордоні РФ — не є гонкою озброєнь.

“Для початку згадаємо, де ми були два роки тому, до кризи. Тоді було партнерство між НАТО і РФ. Я не згоден, що зараз йде гонка озброєнь на кордоні з Росією. Однак те, що робить зараз НАТО – це відповідні заходи на російську агресію в Україні. Тому що ці заходи розумні, про них просили центральні і східні європейські партнери альянсу”, – говорить представник Держдепу.

“Ніхто конфлікту не хоче, але все-таки конфлікт в Україні є. Україна є партнером,.. навіть не партнером, а саме членом НАТО. Все-таки ми не хочемо, щоб цей конфлікт розширювався до Прибалтики чи Польщі. І тому ми реалізуємо стратегію, яка базується на п’яти пунктах: присутність тут більшого числа американських військ, навчання і тренування з нашими партнерами, постачання військової техніки та обладнання, нарощування потенціалу наших союзників і партнерів, а також приділення більшої уваги Америки східній частині Європи”, – пояснив Бейкер.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру