Черкаська облрада звернулася до Верховної Ради і Генпрокуратури з проханням реабілітувати повстанців Холодного Яру

Дата: 04.06.2016
Автор:

Черкаська обласна рада підтримала ініціативу фракції “Свободи” та звернулась до Голови Верховної Ради України та Генерального Прокурора України з проханням реабілітувати Героїв Холодного Яру, які досі (!) вважаються “бандитами” за окупаційним більшовицьким законодавством.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомляє керівник фракції ВО “Свобода” в Черкаській облраді Юрій Ботнар.

Він пише наступне: “Йшлося, зокрема, про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», адже за цим документом, ухваленим ще в совєцькій республіці, жертвами політрепресій визнавалися лише ті, хто боровся проти режиму в пізніші роки ХХ-го століття і був засуджений за позицію. Водночас усі, хто боровся проти становлення більшовицької влади зі зброєю в руках, зокрема й холодноярці, реабілітації не підлягали, оскільки їх було засуджено за “бандитизм”.

Цікаво, чи проявлять свою патріотичну позицію Андрій Парубій і Юрій Луценко та чи прислухаються вони до голосу Черкащини – обласної ради.

Не менш цікаво, чи виконають ці діячі Указ Президента України «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років», яким наступний 2017-й рік проголошено Роком Української революції 1917-1921 років.

Одним з пріоритетів діяльності органів державної влади визначено вшанування подій та видатних учасників Української революції 1917 — 1921 років.

А чи не чільними постатями тієї доби є саме Герої Холодного Яру?!

Наше завдання усунути історичну несправедливість і на державному рівні визнати їх борцями за волю України”.

P.S. Після розголосу теми у соцмережах Генпрокурор України Юрій Луценко так прокоментував це на “Фейсбуці”: “ Доручення вже 2 тижні як опрацьовується. Все буде добре, по українськи”. Отже, є сподівання на те, що справедливість нарешті переможе…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру