На Чигиринщині – другий день Холодноярських вшанувань

Дата: 24.04.2016
Автор:

На Чигиринщині розпочався другий день урочистостей з нагоди вшанування Героїв Холодного Яру. Про це інформує кореспондент «Прочерку».

У пам’ятному мітингу біля пам’ятника Героям Холодного Яру у Мельниках беруть участь представники військових та патріотичних організацій, громадяни з усіх куточків України.

Учасників урочистостей привітав курсант Одеської Морської академії Олександр Карасюк, який два роки тому будучи курсантом Академії Нахімова у Севастополі відмовився зраджувати Батьківщину і перед викладачами та іншими курсантами Академії разом з товаришами заспівав гімн України.

Під час урочистого заходу були нагороджені воїни АТО, серед яких і колишній депутат Черкаської облради – загиблий на Сході Анатолій Чупилка. Нагороду отримав його син.

Також на урочистостях присутні віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, очільник Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Учасники святкувань поклали квіти до могили головного отамана Холодного Яру Василя Чучупаки.

У Мельниках також відкрили пам’ятник борцям за волю України родині Чучупаків за ініціативи відомого українського письменника та громадського діяча Романа Коваля, громадських активістів та меценатів.

www.procherk.info

Від “Козацького краю”: на 14-00 учасники вшанувань переміщуються на хутір Буда, де біля церкви Петра Калнишевського буде відкрито пам’ятний знак козакам, полеглим за Волю України.

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру