У Львові відкривається виставка картин бійця “Азову” з позивним “Художник” – прототипа головного героя “Чорного сонця” Шкляра

Дата: 11.04.2016
Автор:

12 квітня о 16.00 у Художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької – відділі Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького (вул. Листопадового Чину, 7) відкривається виставка творів Олександра Канібора – бійця добровольчого полку АЗОВ (позивний «Художник»).

Олександр Канібор – нащадок козацького роду, уродженець села Тихий Став Дніпропетровської області. За освітою він філолог, випускник Криворізького педінституту (німецька та англійська філологія). Його війна з російськими окупантами розпочалася на Майдані, згодом, не вагаючись, він став бійцем добровольчого батальйону “Азов” і нині разом із побратимами воює на східному фронті України. За покликанням він – художник, бо навіть у складних обставинах знаходить час для малярства.

Першим його учителем у малярстві був батько, а народне мистецтво з його образами “козаків- мамаїв” сформувало його світогляд. Олександр як людина і митець робить надзвичайно важливу справу – він захищає Батьківщину і відтворює у своїх картинах сучасну українську історію. На полотнах художника в образах козаків ми бачимо його побратимів-АЗОВців. Козацька стихія заполонила творчу уяву митця, і тому у його творах вільний дух козацтва є головним мотивом. Улюбленим твором Олександра є поема І.Котляревського «Енеїда», і своїх побратимів він часто змальовує в образах героїв поеми.

Олександр та його побратими стали героями нового роману Василя Шкляра «Чорне сонце», в основу якого покладено реальні події першого року російсько-української війни.

На експозиції представлено 17 творів. Виставка експонуватиметься з 12.04 по 12.05.2016 року.

http://azov.press/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру