У Катеринополі на Черкащині вулиці назвали на часть героїв Визвольної боротьби ХХ і ХХІ століть

Дата: 30.11.2015
Автор:

Боєць "Айдару" Руслан Бобуров (позивний "Німець")

У Катеринополі на Черкащині попрощалися з комуністичними назвами вулиць – тут більше немає Леніна, Ворошилова, Щорса, Чапаєва і Будьонного. Зате є вулиця, названа на честь катеринопільця Руслана Бобурова (позивний “Німець”) – бійця батальйону “Айдар”, який торік геройськи загинув у зоні АТО. А вулиця, яка носила ім’я більшовицького “всеукраїнського старости” Петровського, віднині – вулиця Вільного козацтва, на вшанування тих, хто воював за самостійність України на початку ХХ століття. Заплановано і встановлення пам’ятного знака на честь уродженця Катеринополя (у той час – Кальниболота) Генерального осавула Вільного козацтва Семена Гризла.

Цитуємо постанову Катеринопільської селищної ради:

“Відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», подання Президента Історичного клубу «Холодний Яр», письменника і академіка України Р.М.Коваля від 03.03.2015, листа районної держадміністрації від 24.02.2015 №126/01-30, Законів України від 09.04.2015 року № 314-VIII, № 316-VIII, № 317-VIII, враховуючи зауваження і пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення, селищна рада вирішила:

1.Перейменувати з 01.12.2015 року вулиці у смт Катеринопіль:

Леніна – на вул. Соборна;

Петровського – на вул. Вільного козацтва;

Щорса – на вул. Івана Франка;

Ворошилова – на вул. Героїв Чорнобиля;

Жовтнева – на вул. Козацька;

Радянська – на вул. Незалежності;

Будьонного – на вул. Свободи;

Чапаєва – на вул. Вишнева;

Кірова – Героїв Небесної Сотні;

Комсомольська – на вул. Пилипа Орлика;

Колгоспна – на вул. Фермерська;

Залізнична – на вул. Руслана Бобурова.

2.Перейменувати з 01.12.2015 року провулки:

Щорса – на провулок Івана Франка;

Чапаєва – на провулок Вишневий та внести зміни до Реєстру пам’ятних знаків, площ, вулиць, провулків, проїздів, скверів, бульварів, парків, розташованих на території смт Катеринопіль.

3.Встановити пам’ятний знак (хрест) на честь українського героя, військового і громадського діяча часів УНР, організатора і Генерального осавула Вільного козацтва Семена Григоровича Гризла – в місці початку провулку Шкільного.

4.Надати з 01 грудня 2015 року площі перед Обеліском Слави і пам’ятними знаками назву Алея Слави.

5.Зміну картографічних матеріалів і реєстраційних документів на об’єкти нерухомого майна підприємствам, установам і організаціям, що знаходяться на цих вулицях, а також мешканцям, які проживають на них, провести за необхідністю.

6.Фінансування витрат, пов’язаних із заміною табличок і покажчиків вулиць, здійснити за рахунок коштів селищного бюджету.

7.Начальнику комунального підприємства «КС ЖКГ» КСР здійснити організацію виконання даного рішення та заходи щодо монтажу табличок або покажчиків назви вулиць і площ.

8.Секретарю селищної ради інформувати громадськість та відповідні служби і установи щодо проведення зміни назви вулиць, направити копію рішення в Катеринопільську РДА, районну раду, нотаріальні контори, ВВ КП ЧООБТІ, Державну реєстраційну службу, КВ міграційної служби та в десятиденний термін це рішення оприлюднити в місцевих ЗМІ.

9.Рішення набирає чинності з моменту його оприлюднення.

10.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань планування бюджету, фінансів, підприємництва та управління комунальним майном, з питань раціонального використання землекористування, екології та захисту природного середовища.

Селищний голова І.Т. Гегедош”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру