Автор “Чорного Ворона” і “Марусі” зустрівся з бійцями ДУК “Правий сектор”

Дата: 11.01.2015
Автор:

“Подалі від кабінетної тиші – й поближче до новітніх українських гайдамак!” – схоже, за таким принципом діє письменник Василь Шкляр, автор знаменитого роману про холодноярських повстанців “Залишенець.Чорний Ворон”.

10 січня він разом з композитором і співаком Орестом Лютим побував у вишкільному таборі “Правого сектора”, який називається “Марусин Полігон”. Назва табору теж не випадкова, у ній – ім’я знаменитої повстанської “отаманші”, якій Шкляр присвятив нову книгу, яка нещодавно вийшла друком і так і називається – “Маруся”.

На “Марусиному Полігоні” відбувся імпровізований “творчий вечір”  Василя Шкляра, якому, як уродженцю Черкащини, де діяли знамениті холодноярські повстанці і звідки тепер йде багато добровольців на новітній фронт боротьби з московитами, тема війни за Волю надзвичайно близька. На завершення зустрічі з бійцями 11-го  батальйону ДУК (Добровольчого Українського Корпусу) письменник дарував  свій роман “Маруся” з автографами.

Нагадаємо: цьогоріч на конкурсі “Краща книга 2014 року” у номінації “Красне письменство” відзначено аж три книги Василя Шкляра: “Маруся”, “Ностальгія” та “Тінь сови”. Українські читачі все більше віддають перевагу українським книгам…

Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру