Меджліс заявляє: кримські татари готові стати основою проукраїнського руху в Криму

Дата: 04.04.2014
Автор:

Заступник голови кримськотатарського Меджлісу Наріман Джелял вважає, що Україна разом з міжнародним товариством повинна сформувати у Криму проукраїнський рух.

 “Україна разом з міжнародним співтовариством повинні сформувати у Криму стійкий проукраїнський рух, а стержнем такого руху могли б стати кримські татари. Потрібно їх підсилювати, створити достатньо комфортні умови моральні, ментальні, правові, щоб зв’язок з Україною нікуди не зник, щоб він навпаки ставав міцнішим”, – цитує Нарімана Джеляла УНН.

Він наголошує, що не можна дозволити утиски кримських татар через те, що їм насадили російське громадянство. Джелял сподівається, що кримчани матимуть можливість безперешкодно пересуватись територією України та брати участь в освітніх проектах.

Представник Меджлісу припускає, що жителі Криму різних національностей захочуть повернутись в Україну, якщо вона йтиме шляхом розвитку та ставатиме кращою державою.

“Україна повинна йти по заявленому європейському шляху розвитку для того, аби стати успішною процвітаючою державою, куди б різнонаціональне населення Криму могло повернутися, але не через ностальгію, а через те, що в Україні жити набагато краще”, – підсумував Джелял.

www.24tv.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру