Олег ОСТРОВСЬКИЙ: “Герої не вмирають!”

Дата: 21.03.2014
Автор:

 Щорічні вшанування у Холодному Яру Героїв Визвольної боротьби усіх епох відбудуться 12 – 13 квітня. 2014 рік у східних країнах називають роком «Синього Коня», але в Україні це вирішальний рік – ВОЛІ. Надзвичайно високою ціною вона дісталась. Ця ціна – це Небесна Сотня, яка в ХХІстолітті полягла за ВОЛЮ УКРАЇНИ. Більше сотні загиблих, більше трьох сот – пропали безвісти, тисячі – травмованих. І нині продовжують гинути патріоти… «Свою Україну любіть. Любіть її… Во время люте. В останню, тяжкую минуту за неї Господа моліть!» – ці слова Великого Кобзаря спонукають до дії кожного свідомого українця. Одні візьмуть зброю і підуть здобувати ВОЛЮ, а інші хай своєю молитвою просять у Господа, щоб “згинули наші воріженьки”. Мабуть, безсмертний дух поета-бунтаря накопичувався в українцях всі 200 років – вирвався на ВОЛЮ і дав людям прозріння.

Країна – досі у «вогні». Згасли палаючі шини барикад і більше не стріляє у мирних людей міліцейська зброя, проте майдани і зараз у кожному місті і селі.

До протистояння у суспільстві – ще й москальська військова агресія у Криму, напруга на східних кордонах і шалена суєта сепаратистів​, які, патякаючи про вигаданих фашистів, самі поводяться як “мікрогітлери”, яким не терпиться нарізати Україну на дрібні шматочки, щоб їхній кремлівський господар, ковтаючи чуже, не поперхнувся бува. Натомість до військкоматів вже вишикувалися черги добровольців йти до українського війська, створена Національна Гвардія, щоб захищати свою Вітчизну…

Збурений недолугими діями старої влади, внутрішній конфлікт остаточно ущухне лише тоді, коли громадяни нашої держави знову відчують хоча б мінімальну захищеність від свавілля, хоча б мінімальну впевненість у завтрашньому дні. А для цього має відбутися повне перезавантаження влади. У людей, які були в цій злочинній системі – вже “гнилі мізки” і їх за день чи рік не промиєш. А від того, що ті ж чиновники і депутати частково перефарбуються – нічого не зміниться. Потрібні чисті, професійні, незаангажовані, розумні голови. Тільки тоді, коли замінимо керівників – від сільських голів і до міністрів – почнеться розбудова нової України. А нова влада має пам’ятати: за ними постійно дивиться Небесна Сотня і справедливою рукою Майдану покарає кожного злодія…

Більшість тих, хто боровся зі злочинним режимом Януковича, захищаючи ВОЛЮ народу й держави – це молодь у віці 18-30 років. Це патріоти, які виросли та сформувалися у Незалежній Україні, і вже не могли терпіти наруги над своїм народом. Їхнє прагнення – жити у Вільній Європейській Державі, а не в імперському союзі з кровожерливим тираном. Герої з Небесної Сотні віддали найдорожче, що є у людини – своє життя. Вони підтвердили своїм подвигом, що є славними нащадками Козацького Роду.

Нехай же у ці весняні дні більше ніхто не загине, натомість хай більше народжується майбутніх героїв і справжніх патріотів – тих, хто розбудує велику, самодостатню Україну – вільну європейську державу! Прикро, що в наш час знову активізувались проросійські сепаратистські громади, які усіма силами і провокаціями протягом вже 4 років постійно прагнуть зірвати наші заходи. Саме на Черкащині завелися прибічники «зємскіх саборов» і «масковскава гасударя-батюшкі» без роду і племені. Мабуть, тому й називають себе не громадянами України, а «пасєлєнцамі». Ми, українці – народ мирний. І тому, придбавши квиток на потяг в один бік – допоможемо всім бажаючим стати “пєрєсєлєнцамі”. Вшанування відбудуться за будь-якої погоди та обставин – ніхто і ніщо не завадить нам пом’янути Героїв!

До зустрічі в Холодному Яру.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру